SKB Olağanüstü Meclis Toplantısı ve SED Eğitimi

24 Ocak 2006

Sağlıklı Kentler Birliği, 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’na göre revize edilen Birlik Tüzüğü’nün İçişleri Bakanlığı tarafından eksikleri görüldüğünden tekrar düzeltmeleri yapılarak Meclisin onayına sunulması gerektiğinden dolayı 23 Ocak 2006 tarihinde, Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde Olağanüstü Meclis Toplantısı düzenlemiştir.

Sonuç Raporu

İstiklal Marşı ve Saygı duruşuyla başlayan Meclis Toplantısı’nda açılış konuşmasını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Recai EKMEKÇİ gerçekleştirmiştir. DSÖ Sağlıklı Şehirler Ulusal Ağları’na üyeliğini belgeleyen Sağlıklı Kentler Birliği’nin kısa sürede önemli yerlere geldiğini belirten Başkan Vekili Recai Ekmekçi, gelinen noktayla birlikte sorumluluklarının da arttığını ifade etmiştir. Başkan Vekili Recai EKMEKÇİ, Eylül 2005′te, Bursa’da gerçekleştirilen Sağlıklı Kentler Birliği 1. Yıl Konferansıyla sağlıklı şehirler yolunda büyük bir adım atıldığını ancak, doğru ve kalıcı çalışmalar yapabilmek ve gelişebilmek için eğitimin şart olduğunu kaydetmiştir. Sağlıklı Kentler Birliği’nin eğitime büyük önem verdiğini vurgulayan Recai EKMEKÇİ, düzenlenen eğitimlerle Birlik içinde kurulan iyi diyalogların ve paylaşımın gelişerek etkinliğini daha da artıracağını ifade etmiştir. Başkan Vekili Recai EKMEKÇİ konuşmasına son vermeden önce Meclis Toplantısıyla ilgili bilgiler vermiştir.

Açılış konuşmalarının ardından Yalova Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği 1. Başkan Vekili Barbaros BİNİCİOĞLU başkanlığında Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleşmiştir. Birlik 1. Başkan Vekili Barbaros BİNİCİOĞLU meclis gündem maddelerini okuduktan sonra, ilk gündem maddesi olan “Geçen Toplantı Zaptının” okunmuş olarak kabulünü meclis üyelerini oylarına sunmuş ve oy birliğiyle kabul edilmiştir.

Geçen Toplantı Zaptından sonra İkinci gündem maddesi olan “5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununa göre düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği Tüzüğü” görüşülmüştür. Tüzükte yapılan değişikliklerle ilgili Birlik Yazı İşleri Müdürü Jülide ALAN bilgilendirici bir sunum yapmış, yöneltilen sorular cevaplandıktan ve öneriler alındıktan sonra yapılan oylamayla Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni tüzüğü kabul edilmiştir.

Meclis Toplantısında üçüncü olarak görüşülen konu Eylül Ayı Olağan Dönem Meclis Toplantısında bazı değişiklikler yapılması suretiyle onaylanan “2005–2020 Yılları Strateji Planı Revizyonu” olmuştur. Oylamaya geçilmeden önce Birlik Yazı İşleri Müdürü Jülide ALAN, öngörülen değişiklikler yapılarak revize edilen Strateji Planının yeni haliyle ilgili bilgilendirme yapmıştır. İtirazlar ve öneriler alındıktan sonra oybirliğiyle stratejik planın üyelere gönderilip önerilerinin alınmasına ve proje koordinatörlerinin tarafından yapılacak çalışma toplantısıyla son şeklini almasına karar verilmiştir.

Sağlıklı Kentler Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısının son gündemi “Yeni Üyelerin Kabulü” olmuştur. Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olmak için Meclis Kararı alarak Birlik Başkanlığı’na başvuran Bursa/Mudanya ve Çorum/Osmancık Belediyeleri yapılan oylama sonucu oybirliğiyle Birlik Üyeliğine kabul edilmişlerdir.

Mudanya Belediye Başkanı Erol DEMİRHİSAR, Osmancık Belediye Başkanı Serdar KURŞUN’un yaptığı teşekkür konuşmalarının ardından, Sağlıklı Kentler Birliği 1. Başkan Vekili ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros BİNİCİOĞLU Sağlıklı Kentler Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısı’nı sona erdirmiştir.

Meclis Toplantısının ardından Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye belediyelere yönelik olarak düzenlenen Sağlık Etki Değerlendirmesi Eğitimi başlamıştır. Birlik üyesi belediyelerin daha etkin ve yerinde projeler uygulamalarını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kayıhan Pala tarafından verilmiştir.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye Bursa, Yalova, Çankaya, Tepebaşı, Aydın, Avanos, Van, Bartın, Gölcük, Nilüfer, Mudanya, Osmancık şehirlerden gelen 2′si belediye başkanı olmak üzere çoğu proje koordinatörü 27 kişinin katılımıyla gerçekleşen eğitim 2 gün sürmüştür.

Eğitimin başlangıcında SED kavramıyla ilgili bilgilendirme yapılmış, ardından 5′er kişiden oluşturulan çalışma gruplarıyla uygulamalı olarak sürdürülmüştür. Sağlık Etki Değerlendirmesi Eğitimi sonunda katılımcı üyelere eğitim sertifikaları verilmiştir.

23-24 Ocak 2005 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen “Yeni Başlayanlar için Sağlık Etki Değerlendirmesi” Eğitimi sırasında Doç. Dr. Kayıhan PALA tarafından yapılmış olan sunular aşağıda yer almaktadır.

Yorum yazın.

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Mail listesine üye olun

Kaydınız alınmıştır.